2 Maj, 2021

Začenjamo mesec maj, ki je še posebej namenjen šmarnični pobožnosti. Za prvi teden v mesecu maju smo posneli šmarnice na Youtubu in Facebooku. Vsi, ki želite lahko torej vsak dan ob 18.45 uri poslušate šmarnično branje iz naše bazilike na Youtubu ali Facbooku. Šmarnice za otroke SVETNIKI SO BILI ČISTO (NE)NAVADNI LJUDJE nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

V mesecu maju ste vabljeni med tednom k maši v čim večjem številu. Vsi skupaj želimo okrepiti molitev za prenehanje epidemije.

V ponedeljek se začne redni verouk v živo za vse razrede.

Hvala za vaš prvonedeljski dar za potrebe župnije. Od meseca oktobra nismo pri nabirkah zbrali niti toliko sredstev, da bi lahko poravnali tekoče stroške. Zato se lepo priporočamo za vaš velikodušni dar.

Šmarnice za odrasle je napisal duhovnik Marko Rijavec z naslovom CAMINO, POT, KI SE ZAČNE NA KONCU . Šmarnice za odrasle nas vabijo, da v mislih prehodimo camino, Jakobovo romarsko pot in se soočimo z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Gre za pot za Gospodom, za pot k sebi. Pot, ki krene vedno malo drugače, kot načrtujemo, a nas hkrati vabi, da bi zaupali in se spreminjali – da bi bili bližje Njemu: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24). Brali jih bomo pri večerni maši.

 

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position