Slovenski kristjani smo letos doživeli veliko noč podobno kot apostoli na velikonočno jutro: zaprti v svojem domu in med svojimi bližnjimi. Toda Gospod je vstal in je z nami na vseh naših življenjskih poteh, še posebej v preizkušnjah, zato zaupamo, da je pred nami svetla prihodnost žive vere.
Slovenski škofje ordinariji so na svoji zadnji seji sprejeli odločitev za postopno vzpostavitev javnega bogoslužja v cerkvah. To se bo zgodilo v ponedeljek, 4. maja. Pri prihodu k sveti maši v našo cerkev ali kapelo je treba upoštevati naslednja navodila:
a)Vsak vernik mora nositi svojo zaščitno masko.
b)Pri vhodu v cerkev si mora razkužiti roke.
c)V cerkvi in v klopeh se mora ohranjati medsebojna varnostna razdalja 1,5 metra. Ta omejitev pa ne velja za družino oz. osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu.
d)V cerkvi je lahko naenkrat toliko oseb, kolikor jih prostor lahko sprejme ob upoštevanju varnostne razdalje 1,5 metra.
e)Sodelovanje ministrantov, bralcev beril oz. drugih bogoslužnih sodelavcev je mogoče samo ob upoštevanju varnostne razdalje 1,5 metra.
f)Dovoljeno je ljudsko petje. Na koru so lahko organist in solist ali družina, ki živi v istem gospodinjstvu in poje cerkvene pesmi, ob upoštevanju ustrezne razdalje 1,5 metra. Sodelovanje pevskega zbora med sveto mašo ni dovoljeno zaradi bližine med pevci in možnosti okužbe.
g)Verouka za otroke še za enkrat ne bo.
h)Spovedovanje v spovednici ni dovoljeno.
i)Škofje dovoljujejo, da verniki dolžnost nedeljske svete maše izpolnijo tako, da se udeležijo svete maše enkrat v tednu na kateri koli dan.
j)Bolniki in ostareli, ki ne morejo v cerkev, ter drugi zdravstveno ogroženi naj sveto mašo spremljajo po medijih, prejmejo duhovno obhajilo ter darujejo Bogu svoje molitve in trpljenje.
Danes je nedelja dobrega pastirja, nedelja molitve za duhovne poklice.
Mesec maj je Marijin mesec in mesec šmarnične pobožnosti. Pri nas bo vsak dan šmarnično branje vključeno z mašo. V ponedeljek, sredo, petek in soboto, bo maša z šmarničnim branjem, ob 19. uri v cerkvi, v torek in četrtek v Dominikovi kapeli, ob nedeljah pa pri vaških kapelah. Mašo in šmarnice lahko tudi spremljate na našem Facebook profilu in spletni strani župnije.
V ponedeljek je god sv. Florjana zavetnika gasilcev. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za žive in rajne gasilce gasilci in njihovi najbližji!
Naslednjo nedeljo bodo šmarnice, ob 19. uri pri kapeli družine Kerčmar. Lepo vabljeni!
Za krašenje cerkve je v mesecu maju na vrsti Arja vas. Koordinatorke sta ga. Vikica Hrustl in Katarina Antloga Marčič.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position