11 Jul, 2021

Spoštovani župljani in krajani Petrovške župnije!

Vsi se z domotožjem oziramo nazaj na lepe čase pred epidemijo. Pa ne samo zaradi epidemije. Marsikomu je sedanja situacija dodala tudi skrb za dostojno preživetje, mu vzela celo službo in pahnila družino v pomanjkanje.

Tudi za naše župnijsko občestvo so to bili težki časi. Več kot šest mesecev ni bilo javnih maš. Ker so edini dohodki župnije nedeljske in praznične nabirke v cerkvi pri mašah, je bil ta vir, ki je nujno potreben za normalno delovanje župnije, precej okrnjen.

V letu 2019 smo obnovili fasado na baziliki. Kljub epidemiji smo v letu 2020 uspeli dokončati restavriranje treh kipov ob baziliki. Vrednost projekta je znašala 24.000,00 evrov.

Obnovili smo tudi fasado in okolico župnišča v vrednosti 41.290,00 evrov.

Ta teden smo zaključili z obnovo hiše karitas. Veseli smo in ponosni, da smo v tako kratkem času povsem obnovi hišo (zamenjali okna in vrata, naredili novo fasado z 15 cm izolacijo ter zamenjali streho na prizidku). Vse to ne bi bilo mogoče brez vaše pomoči in pomoči raznih dobrotnikov in sponzorjev.

Obračam se na vse župljane in krajane Petrovč, če želite darovati za kritje stroškov hiše karitas, da to storite tako, da vaš dar prinesete v zakristijo ali v župnišče ali pa ga nakažete na TRR: Župnija Petrovče, Petrovče 199, 3301 Petrovče, številka računa: Nova KBM SI56 0400 1004 6524 584, s pripisom »Za obnovo hiše karitas«.

Ob tej priložnosti pa se iz srca zahvaljujem vsem, ki ste že leta in leta na razne načine podpirali našo župnijo – z delom, darovi, molitvijo, svojo navzočnostjo pri svetih mašah, ob nedeljah, praznikih in med tednom. Hvala vam, ker razumete, da župnija niso samo župnik, katehistinje, ključarji, pevci, člani Župnijskega pastoralnega sveta in nekaj ministrantov, ampak vsi kristjani. Vsi kristjani smo člani župnijskega občestva, zato smo zanj tudi odgovorni.

V imenu vseh sodelavcev, vam želim obilo zdravja, medsebojnega razumevanja, upanja in božjega blagoslova. /p. Ivan Arzenšek, vaš župnik/

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position