3 Sep, 2022

V ponedeljek se začne redni verouk. Urnik verouka je približno takšen kot je bil lani. Možno je, da bo prišlo do manjših sprememb.

Starše otrok prvega razreda lepo vabimo, da vpišejo svoje otroke k verouku, saj so pri krstu obljubili, da jih bodo vzgajali v veri.

V četrtek je praznik Marijinega rojstva ali mali maša. Pri nas je romarski shod z mašami ob 8., 10.(mašuje celjski opat Marjan Jezernik) in 19. uri. Dragi častilci Petrovške matere Božje lepo vabljeni!

»Pridi in popravi mojo Cerkev«, je vodilna misel letošnjega škofijskega molitvenega dne za duhovne poklice, ki bo v soboto, 10. septembra 2022, v naši baziliki. Ob 9. uri bo molitvena ura za nove duhovne poklice. Ob 10. uri  sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil celjski škof dr. Maksimiljan Matjaž.

Združimo se v molitvi, da bi fantje in dekleta slišali Božje vabilo v duhovni poklic in imeli pogum za odločitev. Molimo tudi za škofe, duhovnike, redovnike in redovnice, da bi vztrajali v prizadevanju za svetost in živeli svojo poklicanost v zaupanju v Božjo milost. Vabljeni torej prihodnjo soboto v Petrovče, na molitveni dan za duhovne poklice!

Dobre gospodinje pa lepo prosimo, da bi napekle nekaj peciva za pogostitev.

V soboto, 17. septembra je vse slovensko srečanje mladih v Stični. Iz Dekanije Žalec – Braslovče bo peljal poseben avtobus. Vabimo vse animatorje letošnjega oratorija, da se srečanja udeležijo!

V soboto, 1. oktobra organiziramo enodnevno župnijsko romanje v Benetke. Obiskali bomo tudi otok Murano in Burano ter sestre dominikanke, ki so bile nekoč v Petrovčah. Cena romanja je 50 EUR (brez kosila). Prijavite se čimprej pri patru Vančiju tel. 041/437-145.

V nedeljo, 16. oktobra 2022, bomo v župnijah celjske škofije izvedli izbiranje članov novih župnijskih pastoralnih svetov, katerih mandat bo trajal 4 leta.

 

 

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position