4 Sep, 2021

V ponedeljek se začenja redni verouk za vse razrede. Urnik verouka je objavljen na oglasni deski in spletni strani župnije. Vse otroke prosimo, da na začetku veroučnega leta poravnajo stroške za veroučne knjige in prispevek za veroučno leto, kar skupaj znaša 30 evro.

Vpis in sprejem za prvi razred verouka bo v petek, 10. septembra, ob 16. uri v župnišču. Starše, ki so svoje otroke dali krstiti vabimo k vpisu v prvi razred verouka. Srečanje s starši in otroci 1. in 2. razreda bo tudi v petek, 10. septembra, ob 16. uri v župnišču.

V sredo je praznik Marijinega rojstva – mala maša, jesenski romarski shod. Pri nas bodo na ta dan maše ob 8., 10. in 19.uri. Slovesno mašo ob 10. uri bo daroval celjski opat Marjan Jezernik. Lepo vabljeni!

Od sedaj naprej bo ob nedeljah pri deseti maši naš duh. pomočnik Jože Šeruga spovedoval v Dominikovi kapeli. Vsi ki boste želeli k spovedi ste torej lepo vabljeni v Dominikovo kapelo, ki se nahaja na levi strani cerkve.

V soboto, 11. septembra bo v Šmarju pri Jelšah škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Začel se bo z molitveno uro ob 9. uri. Lepo vabljeni vsi, ki morete.

Prav tako bo v soboto 11. septembra, v Gornjem gradu od 10 do 15. ure srečanje Biblične šole in bralcev Božje besede. Na to srečanje ste lepo vabljeni vsi, ki v naši župniji berete božjo besedo.

Prihodnjo nedeljo, ob 10. uri bo maša ob začetku veroučnega leta. K maši so vabljeni vsi otroci, ki hodijo k verouku skupaj s svojimi starši!

Ob izteku sončnega poletja stopamo v nepredvidljivo jesen. Spodbuden je bil v tem tednu strateški forum voditeljev na Bledu o prihodnosti Evrope. Koronavirus nas opozarja na krizo človečnosti in temeljnih vrednot. Nagrajenec blejskega foruma slovenski misijonar na Madagaskarju Pedro Opeka nas spodbuja k spremembi življenjskega stila in skrbi za najrevnejše med nami. Tudi pri nas bo tako za posameznike kot družine v prihodnosti težko. Nam bo vodstvo slovenske države pomagalo k trdnejšemu koraku? Kakšno upanje bomo družinam dajali kristjani kot občestvo? Na to vprašanje bi moralo odgovoriti v naslednjem pastoralnem letu tudi naše župnijsko občestvo in vsak kristjan zase. 

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position