Danes je misijonska nedelja. Letošnje geslo misijonske nedelje se glasi: »Goreča srca, noge na poti«, ki nas spominja na evangeljski odlomek o učencih na poti v Emavs. Vemo kaj se dogaja po svetu. Kristjani smo poklicani pogumnemu pričevanju za mir, saj samo Bog lahko podari mir našemu osebnemu in družbenemu življenju. Vabimo vas k molitvi in darovanju za misijone. Današnja nabirka bo v celoti oddana za pomoč slovenskim katoliškim misijonarjem po svetu.

Smo v mesecu oktobru, ki je posvečen molitvi rožnega venca. Lepo vabljeni med tednom 20. minut pred večerno mašo k molitvi rožnega venca. Namen je molitev za mir v Izraelu, Palestini in Ukrajini.

Piknik zahvale, ob poplavi bo v soboto, 28. oktobra ob 13. uri v župnišču. Lepo vabljeni vsi, ki ste nam pomagali pri čiščenju župnijskih prostorov.

V sredo, 1. novembra je praznik Vseh svetih in spomin na mrtve. Pri nas bo maša ob 8. uri v cerkvi in v Žalcu na pokopališču, ob 14. 30 uri. Po maši bodo molitve pri križu in blagoslov grobov. Po blagoslovu grobov bo molitev treh delov rožnega venca v cerkvi na pokopališču. Lepo vabljeni!

V torek, 2. novembra je spomin vseh vernih rajnih. Maša bo zjutraj ob 8. uri na pokopališču v Žalcu.

V mesecu novembru sprejemamo naročila za maša za vaše rajne. Na mizici pod korom so kuverte v katere napišete imena vaših rajnih in izpolnjeni listek v kuverti oddate v zakristijo. Po namenu vaših rajnih bomo maševali v mesecu novembru, ob ponedeljkih, sredah in petkih zvečer ob 18. uri. Pridite k molitvi rožnega venca in k maši za vaše rajne!

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position