12 Nov, 2022

V četrtek, 10. novembra je na prireditvi ob zaključku izbora za Najlepši kraj v Občini Žalec Župnija Petrovče prejela priznanje za urejenost okoli bazilike v kategoriji Obnovljeni objekt kulturne dediščine. Seveda je k urejenosti okolice bazilike velik del prispevala Občina s preselitvijo Korenove kmetije na drugo lokacijo. Hvala Občini Žalec za njen prispevek in da je prepoznala delo in trud, ki ga župnija Petrovče vlaga v osrednje romarsko svetišče škofije Celje.

V torek, 15. novembra, ob 20. uri bo v Dominikovem domu srečanje zakonske skupine. Lepo vabljeni!

V sredo, 16. novembra, ob 18. uri je srečanje novega ŽPS-a. Začeli bomo s sveto mašo v kapeli in nadaljevali s srečanjem v župnišču. Lepo vabljeni vsi člani! Vsi, ki ste v delovnem razmerju lahko 1 % svoje dohodnine namenite naši župniji za  vzdrževanje in ohranjanje kulturne dediščine. Formular dobite v zakristiji.

Mesec november je mesec spomina na naše rajne. Pri večernih mašah, ob ponedeljkih, sredah in petkih molimo za rajne po vašem namenu. Na mizici pod korom so na voljo kuverte z listkom. Na listek napišete imena vaših rajnih in kuverto z priloženim prostovoljnim darom prinesite v zakristijo. Hvala vam za vaš dar.

Prihodnja nedelja je nedelja Kristusa kralja vesoljstva. To je zadnja nedelja v tem cerkvenem letu.

V ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri bo naše otroke v cerkvi obiskal Miklavž. Vstopnice bodo na voljo v zakristiji in pri verouku.  

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position