30 Sep, 2022

Danes je rožnovenska nedelja. Že več kot štiristo let obhajamo poseben praznik Rožnovenske Matere Božje. Sredi 16. stoletja je namreč krščanski Evropi grozila muslimanska nevarnost, ki so jo predstavljali turški osvajalci. Leta 1571 so Turki zbrali v Sredozemlju močno ladjevje. Papež Pij V. je prosil, naj z molitvijo rožnega venca kličejo pomoč Matere Božje.

V nedeljo ob 15. uri imajo k nam zaobljubljeno romanje župljani župnije Šempeter.

V torek je god Frančiška Asiškega, ustanovitelja frančiškanov, v sredo goduje Favstina Kowalska, redovnica, v četrtek pa sv. Bruno, ustanovitelj kartuzijanov.

V petek je god rožnovenske Matere Božje. 7. oktobra 1571 je prišlo do velike pomorske bitke pri Lepantu, v kateri je bilo turško ladjevje povsem uničeno. Zmago je papež pripisal Marijinemu varstvu, zato je določil, naj se v spomin na ta dogodek 7. oktobra obhaja praznik ‘Marije Zmagovalke’. Lepo vabljeni v mesecu oktobru k molitvi ročnega venca dvajset minut pred mašo. V letošnjem oktobru bo ta molitev namenjena za našo župnijo in za dobro izbiro članov ŽPS-a naše župnije.

V soboto, 8. oktobra bo v Beltincih v Prekmurju tradicionalno srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov. Molitveni program se bo začel ob 9. uri, ob 10. uri bo slovesna sveta maša, ki jo bo daroval Murskosoboški škof Peter Štumpf, po maši bo kratek kulturni program.

V nedeljo, ob 10.uri bomo pri maši imeli srečanje zakonskih jubilejev od pete obletnice naprej. Prosimo vse tiste zakonce, ki obhajajo okrogle obletnice poroke, da se do petka prijavijo p. Vančiju po telefonu na številko 041/437-145, ali po mailu: dominikanci.petrovce@rkc.si

Hvala Maji Friedrih za krašenje cerkve v mesecu septembru. V mesecu oktobru sta za krašenje na vrsti ga. Vikica Hrustl in Katarina Antloga.

Na priporočilo g. škofa celjske škofije Maksimilijana vas prosimo, da lahko vsi verniki, ki ste v delovnem razmerju 1 % svoje dohodnine namenite domači župniji. Formular za to dobite v zakristiji.

 

 

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position