1 Apr, 2023

CVETNA NEDELJA

V torek ob 16. uri bo generalno čiščenje cerkve za veliko noč. K čiščenju lepo vabljeni v čim večjem številu!

Priporočamo se roža za okrasitev cerkve za velikonočne praznike. Prinesite jih do četrtka.

Veliki četrtek je spomin na Jezusovo zadnjo večerjo, ustanovitev svete evharistije in mašniškega posvečenja. Lepo vabljeni k maši ob 19. uri. Nabirka na veliki četrtek je namenjena za pomoč Ukrajini.

Na veliki petek je strogi post. Ob treh popoldan bo križev pot na prostem. H križevem potu lepo vabljeni otroci in odrasli. Obredi velikega petka bodo ob 19. uri. Nabirka na veliki petek je namenjena za Sveto deželo.

Na veliko soboto, ob 7. uri bo blagoslov velikonočnega ognja pri cerkvi. Blagoslov velikonočnih jedil bo samo v cerkvi, in sicer ob 10., 11., 12., 15. in 16. uri. Na veliko soboto je pri božjem grobu izpostavljeno SRT. Ko boste prinašali jedila k velikonočnem blagoslovu se ustavite pri Božjem grobu in z molitvijo v tišini počastite SRT.

Velikonočna vigilija bo ob 19. uri. S seboj prinesite sveče. Pri obredih velike sobote bodo trije katehumeni prejeli zakrament sv. birme.

Na veliko noč bo ob pol osmih zjutraj procesija, na to sveta maša. Druga maša bo ob 10. uri.

V Drešinji vasi bo pri Gasilskem domu na prostem od cvetne nedelje do velike noči razstava upodobitve Jezusovega trpljenja in vstajenja ter ostalih velikonočnih simbolov.

Na velikonočni ponedeljek bodo maše ob 8. in 10. uri.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position