Praznovanje misijonske nedelje v župniji Petrovče je bilo letos nekaj posebnega za vse župljane. V tednu pred misijonsko nedeljo smo katehistinje in sestre dominikanke skupaj z otroki pri verouku izdelovali podobo Petrovške Matere Božje na lesu ter pekli piškote. V nedeljo pa smo svoje izdelke ponujali za prostovoljni dar na misijonski tržnici po vsaki sveti maši.

Na misijonsko nedeljo nas je obiskala tudi svakinja naše s. Jamile, Cristine Peter s svojim sinom Anzem. Cristine v Pakistanu vodi humanitarno društvo AWARD. To društvo pomaga ženskam in otrokom s podeželja. Pakistan je velika država in najbolj nas je pretreslo, da je 53 odstotkov prebivalcev revnih.

Otroci so bili resnično prizadevni pri izdelovanju podobe Petrovške Marije ter peki piškotov. Z veseljem so sodelovali pri vseh treh mašah, tudi z branjem različnih uvodov ter prošenj in zahval. Nekateri so rekli, da je bil to najboljši verouk . Tudi sestre dominikanke in katehistinje smo se s tem strinjale . Ob ustvarjanju smo se sproščeno pogovarjali, kaj pravzaprav pomeni biti misijonar, kako so lahko otroci misijonarji v svojem življenju. Spodbujale smo jih, da so misijonarji lahko najprej v svoji družini, potem v šoli, na igrišču med vrstniki. Otroci nimajo svojega denarja. Pomagajo – misijonarijo lahko tudi tako, da dajo na razpolago svoje darove in talente in so ustvarjalni. In seveda, da molijo drug za drugega.

Del darov, ki smo jih s svojim delom prislužili, smo namenili za otroke v Pakistanu – 80 eur, del pa smo namenili za lačne otroke po svetu – 100 eur in ga oddali na Misijonsko središče Slovenije. Hvala vsem, ki ste nas z nesebičnostjo velikodušno podprli.

Sestre dominikanke in katehistinje župnije Petrovče z veroučenci

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position