• on 31. oktobra, 2020

VSI SVETI

Pred nami so praznični dnevi, ob katerih se spominjamo naši bližnjih, ki jih ni več med nami. Običajno smo v tem času šli na pokopališče, nanj odnesli cvetje in prižgali svečko. Leto zaradi epidemije to ni mogoče.

Na praznik Vse Svetih letos ne bo maše na pokopališču ob navzočnosti vernikov pa tudi na Spomin vse vernih rajnih ne. Blagoslov grobov po opravil duhovnik sam brez navzočnosti vernikov pri križu.

Toda na naše rajne ne smemo pozabiti. Nanje se spomnimo tako, da se na praznik Vseh svetih (1. novembra) in na spomin vseh vernih rajnih (2. novembra) zvečer zberemo v krogu družine prižgemo svečko in jo postavimo na mizo. Nato skupaj zmolimo molitev rožnega venca in se spomnimo vseh tistih ljudi, ki so nam bili dragi in so sedaj pri Bogu v nebesih.

Maše med tednom v Petrovčah so brez navzočnosti vernikov. Prenos maš je po facebooku po ustaljenem sporedu: ponedeljek, sreda, petek, sobota ob 18. uri, torek in četrtek ob 7.30 uri, v nedeljo ob 8. uri. Mesec november je posvečen našim rajnim.

Mesec november je posvečen našim dragim rajnim. Priporočamo se za naročilo maš za vaše rajne. Maše lahko naročite po elektronski pošti: dominikanci.petrovce@rkc.si Mašni dar pa nakažete na TRR SI56 0510 0801 4762 713, Dominikanski samostan, Petrovče 199, 3301 Petrovče.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position