Verouk

SPOŠTOVANI STARŠI:

Verouk je dejavnost v okviru domače župnije in se bistveno razlikuje od ostalih dejavnosti, ki jih vaš otrok obiskuje. Starši ste svoje otroke vpisali k verouku zaradi svoje osebne vere in pripadnosti Cerkvi. Ste prvi otrokovi kateheti, zato verouk ne more nadomestiti družinske verske vzgoje. Kateheti smo vaši sodelavci pri verski vzgoji, zato vas prosimo za sodelovanje:
Veroučna ura traja 50 min. Otroci k verouku prinašajo veroučne pripomočke (knjiga, delovni zvezek, peresnica, Sveto pismo, zvezek, ter obvezno copate). V veroučno učilnico naj ne prinašajo hrane in pijače. Mobilne telefone naj med veroukom izključijo ali dajo na tiho. Domače naloge naj delajo sami, kar pa ne pomeni, da jim starši ne smete pomagati. Verouk začenjamo točno, z zamujanjem se ovira potek ure. Starši, prosimo vas, da izostanek od verouka opravičite osebno ali po telefonu.

V okviru verouka vas vabimo, da si vaš otrok izbere dejavnosti, kot so: ministrantska služba, pevski zbor, Slomškovo bralno priznanje, Mavrični kviz, ustvarjalne delavnice, sodelovanje ob miklavževanju, božičnici, materinskem dnevu, itd…. To sodelovanje se ovrednoti v spričevalu.

Sveta maša – vabimo vas, da se redno skupaj z otrokom udeležujete obiska nedeljske svete maše. Pri maši se osebno srečamo z Gospodom, mu prinašamo svoje skrite prošnje in zahvale ter si »napolnimo baterije« za prihajajoč teden. Za reden obisk svete maše se šteje 80% obiska. Vsak mesec bomo pripravili družinske svete maše, pri katerih bodo sodelovali naši veroukarji. Starši, vabimo vas, da tudi vi sodelujete ob župnijskih praznikih.

Srečanja s starši – med letom bomo pripravili srečanja za vas starši. Prvo takšno srečanje bo v nedeljo 16. 9. po sveti maši. Vedno pa se lahko obrnete na nas katehete in nas povprašate o sodelovanju vašega otroka pri verouku.

Družabni dnevi/popoldnevi – tekom veroučnega leta vas vabimo, da se otroci udeležite družabnih popoldnevom, ki bodo namenjeni spontanemu druženju, klepetu in medsebojnemu spoznavanju.

Oratorij – je organiziran počitniški teden, ki bo predvidoma v začetku meseca julija

Vaši kateheti

Urnik verouka 2023/2024

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position