4 Jul, 2020

Danes je praznik in god slovanskih apostolov in sozavetnikov Evrope svetega Cirila in Metoda. Papež Janez Pavel II. ju je razglasil za sozavetnika Evrope leta 1980. Leta 1985 je ta papež s posebno okrožnico nagovoril vse kristjane in v njej preroško nakazal pomen njunega poslanstva za edinost kristjanov. Ciril in Metod sta gradila mostove med Vzhodom in Zahodom. To je navdih tudi za nas danes, za povezovanje med Slovenci in za povezovanje med pravoslavnimi in katoličani.

Danes je tudi nedelja Slovencev po svetu. Ta nedelja nas vse spodbuja k medsebojnemu povezovanju z vsemi Slovenci z matično domovino Slovenijo.

Med tednom bo v torek in četrtek ob 7. uri maša v Žalcu in ne v Petrovčah. Ostale dni bo maša zvečer ob 19. uri v Petrovčah.

V sredo je 20. obletnica smrti patra Mirana. Maša zanj bo zvečer ob 19. uri v baziliki. K maši v spomin in k molitvi zanj vabljeni v čim večjem številu. Lepo vabljeni tudi pevci, saj je pater Miran bil vnet in priljubljen pevec.

V soboto je praznik sv. Benedikta zavetnika Evrope. Njegovo geslo »ORA ET LABORA« je še danes zgovorno in spodbujajoče.

Hvala Zinki Kerčmar za krašenje cerkve v mesecu juliju. V mesecu avgustu je za krašenje na vrsti Dobriša vas.

Zaradi poškodbe in bolezni patra Viktorja sem moral začasno v duhovno oskrbo prevzeti župnijo Žalec. Patra Viktorja priporočam v molitev.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position