V ponedeljek je zapovedan praznik Vseh svetih – dan spomina na mrtve. Na Vse svete bo v Petrovčah samo ena maša, in sicer ob 8. uri, popoldan ob 14.30 uri bo maša na pokopališču v Žalcu. Po maši bodo molitve na pokopališču pri križu, potem pa molitev rožnega venca v cerkvi na pokopališču. Lepo vabljeni!

V torek je Spomin vseh vernih rajnih. Ob 8. uri bo maša na pokopališču v Žalcu. Po maši bo blagoslov grobov. Vabimo vas, da se udeležite najprej maše v cerkvi in nato greste h grobu in tam počakate na blagoslov.

V zimskem času bodo večerne maše ob 18. uri v Dominikovi kapeli. Lepo vabljeni med tednom k maši!

Ob prvih petkih obiskujem bolne in ostarele na domu. Prosimo člane ŽPS-a, da po vaseh obvestijo starejše in bolne o možnosti obiska. Gre namreč za vljudnostni obisk domačega duhovnika.

Mesec november je mesec spomina na naše rajne. Pri večernih maša ob ponedeljkih, sredah in petkih bomo skozi ves mesec november imenovali vaše rajne in zanje molili. Kdor želi lahko na mizici pod korom vzame kuverto, na listek napiše imena svojih pokojnih in jih bomo vključili v skupno molitev. Listek v kuverti lahko oddate v nabiralnik pod korom ali pa ga prinesete v zakristijo. V kuverto z listkom priložite vaš prostovoljni dar. Poglonaj za vaš dar!

V petek, 5. novembra, ob 17. uri začenjamo pripravo katehumenov na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo, krsta, obhajila in birme. Prosimo, da se čimprej javijo v župnišču vsi tisti, ki teh zakramentov nimajo in si jih želijo prejeti.

Na zahvalno nedeljo, 7. 11. načrtujemo srečanje zakonskih jubilantov. Tisti, ki imate letos (ali ste imeli lani) obletnico (5, 10 ali več) poroke, se lahko javite v župnišču. Če poznate kakšen par jubilantov, mu, prosim, sporočite ta dogodek.

Hvala Vikici za krašenje cerkve v mesecu oktobru. V mesecu novembru je za krašenje na vrsti družina Kerčmar. Pomagajo naj ji verniki iz Petrovče vzhod. Iskrena hvala vsem, ki se trudite in skrbite, da je naša cerkev vedno lepo okrašena.

V sredo, 3. novembra ne bo srečanja ŽPS-a. Bo pa v sredo 10. novembra po večerni maši. Srečanja se bo udeležil tudi novi celjski škof Matjaž Maksimilijan. Na srečanje s škofom ste vabljeni vsi verniki, ki vam je stalo do tega, da bi z čim večjim sodelovanjem prehodili sinodalno pot. Dobimo se torej v sredo, 10. novembra pri večerni maši, ki jo bo vodil škof Maksimilijan, po maši pa bomo nadaljevali srečanje s škofom v župnijski dvorani.

V zakristiji je na voljo Marijanski koledar!

Ena izmed 45 svetopisemskih knjig SZ je knjiga psalmov. Psalmi nas očarajo zaradi sveže in sočne govorice. Molivci in molivke pred Bogom izpovejo to, kar jih žuli ali navdihuje. Psalmi izražajo žalost, razočaranje, strah, na drugi strani pa zbujajo zaupanje, veselje in radost – torej vse, kar je v človeku. Psalmi so odlična šola molitve. To je vedel tudi Jezus, ki jih je molil celo v svoji smrtni uri na križu. Lepo vabljeni z menoj k molitvi psalmov vsako dan ob, 7.30 v Dominikovo kapelo.

Lepo praznovanje praznika Vseh svetih vam želi pater Vanči!

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position