20 Mar, 2021

Vlada Republike Slovenije je dovolila izvajanje verouka pod pogojem, da kateheti in katehistinje, ki izvajajo verouk enkrat tedensko opravijo testiranje na koronavirus s hitrimi testi. Pri nas se bo začel verouk po veliki noči. Starše vabimo, da pridejo k maši s svojimi otroci. Pri vseh nedeljskih mašah je priložnost za velikonočno spoved.

Jutri se začne misijon na radio Ognjišče. Vsak dan bosta dva misijonska govora ob 10. in 17. uri. Vsak večer ob 20. uri bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci. Ponovitev govorov bo vsak večer med 22. in 24. uro. Vabljeni k poslušanju!

V četrtek je praznik Gospodovega oznanjenja. Pri nas bodo maše ob 8. uri in zvečer ob 18. uri. Pri obeh mašah bo priložnost za velikonočno spoved!

Prihodnjo soboto ob 18. uri bo spokorno bogoslužje. Za spokorno bogoslužje se je treba prijaviti po telefonu.

Prihodnja nedelja je cvetna. Blagoslov butar bo pri vseh nedeljskih mašah. Ob 9.45 uri bo blagoslov butar za cerkvijo na ploščadi. Pri blagoslovu butar in maši je treba upoštevati ukrepe: razkuževanje rok, nošenje maske in razdalja 1.5 m. Pod korom so na voljo oljčne vejice po 1 evro. Zbrani denar je namenjen Salezijanskemu mladinskemu centru v Celju.

 ZAHVALA DOMINIKANSKEGA PROVINCIJALA IZ HRVAŠKE

Takoj po uničujočem potresu, ki je decembra lani prizadel Petrinjo, sem povabil vse člane dominikanske družine Hrvaške dominikanske province, naj molijo in materialno pomagajo žrtvam potresa.

V ponedeljek, 15. marca, smo prizadetim od potresa preko škofije Sisak izročili pomoč v višini 130.000,00 evro. Hvaležen sem Bogu za solidarnost, ki so jo pokazali naši bratje in sestre dominikanskega reda ter naši prijatelji.

Dominikanski samostan v Petrovčah je daroval 1300 evro, sestre dominikanke pa 200 evro.

Od srca se vam zahvaljujem za vašo radodarnost in naj vam Bog bogato poplača za vaš velikodušni dar, tako da boste vedno vi tisti, ki pomagate, in ne tisti, ki potrebujejo pomoč.

Slavko Slišković, provincial hrvaške dominikanske province

 

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position