16 Maj, 2020

Šesta velikonočna nedelja je nedelja turizma. Verski turizem je eden izmed zelo pomembnih segmentov sedanjega življenja. Danes so mnoge turistične agencije na veliki preizkušnji in stiski zaradi koronavirusa Covid 19. Želimo jim, da bi se njihovo stanje izboljšalo in bi lahko znova ponujale ljudem romanja in izlete, ki si jih želijo.
V sredo, po večerni maši je v župnišču srečanje ŽPS-a. Do sedaj sta zaradi virusa izpadli dve srečanji. Zato lepo vabim vse dosedanje člane na srečanje, da se pogovorimo, kako bomo delali naprej, v dobro našega farnega občestva.
V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Maše bodo, ob 8. in 19. uri. Lepo vabljeni v mesecu maju tudi k šmarnicam.
Glede verouka sporočamo, da do nadaljnjega ostajajo v veljavi navodila slovenskih škofov, da je verouk v župnijah še vedno odpovedan. Ostaja pa možnost, da se verouk izvaja na daljavo. Katehetinje (Katja in Felicita) bodo vašim otrokom z veseljem pomagale. Od slovenskih škofov glede verouka pričakujemo nova navodila v začetku junija.
Kar se tiče prvega obhajila in birme vam ne morem zaenkrat povedati nič konkretnega. Tudi tu čakamo na navodila slovenskih škofov.
Država RS je s 1. junijem uradno razglasila konec epidemije koronavirusa covid 19. Vabimo vas k nedeljskim mašam v večjem številu. S seboj morate imeti: zaščitno masko, pri vhodu v cerkev si morate razkužite roke, v klopeh morate ohranjati varnostno razdalja 1,5 metra. Lepo vabljeni, prostora je dovolj, pa tudi varno je!
Želim vam vse dobro. Pazite nase in držite se navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje(NIJZ)!

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position